onsdag 29 april 2009

April april, din dumma sill!

En olycka kommer sällan ensam.

Jag kan nog konstatera att april månad verkligen har varit en månad jag aldrig glömmer. I april månad har allt varit möjligt. Då menar jag ALLT.

Jubbet närmar sig med stormsteg. 16 dagar kvar. Jag trivs superbra i mitt nya hem, med mina underbara (för tillfället 2) kämppisar! Dessutom fick jag slutarbetet inlämnat också. Och jag har börjat motionera på allvar! Inte undra på att då jag åstadkommit sådant, så måste det ju finnas vidriga motgångar oxå..
S sa ti mej igår att jag skall tänka positivt. Så nu tänker jag positivt. Det är VAPPEN imorgon och jag skall fira att jag fortfarande står efter den förskräckliga stormen.


Se, nu går en måne upp... Och en kvinna reser sig med ny kraft. (i hope)


Glada vappen!

fredag 17 april 2009

A Love That Will Live Forever

First I was afraid, I was petrified! Kept thinking I could never live without you by my side...

Nu har vi kommit till dagen med stort D. Mitt liv på Fänriksgatan packas ihop på allvar och på söndagen är det dags för den stora flytten till Klockringaregatan, där sambo-livet med Petra börjar.
Flyttlådorna kom igår, såhär långt har jag hunnit packa då jag samtidigt försöker skriva på mitt slutarbete.

Min borg, mitt hjärta. Lådorna till skåpet töms en efter en och de röda lådorna från Lainalaatikko.fi blir fyllda. Det är nu.. det är här, det är en början ;) (ja, jag är en äkta flora som Marina the Brave skrev i sin blogg nåttag, en äkta flora får in en sång i varje text).

Kylskåpspoesi och kärlek. Det skall vi ha på Klockringaregatan också! Man är också välkommen dit, om ett år lagar jag ett likadant inlägg på min blogg om bostaden där ;)

Tupare och min födelsedagsfest 26.9.08 (dagen före min födelsedag). En glad blivande 22-åring med många paket.

Under nästa dörr kommer det att stå Westerlund Erickson. Jag hoppas på en lika underbar tid där som på Fänriksgatan. Jag vet ju redan precis hur jag skall inreda, vilket är ett bra tecken! Men jag kommer aldrig att glömma Fänriksgatan och alla de underbara minnen jag och alla ni, mina underbara vänner, skapat där!

onsdag 15 april 2009

Tears of joy and relief.

Jag har varit borta ett tag från min blogg, men nu är jag här igen.

Livet rullar förvånansvärt på, jag har upptäckt att sitta på kaffe och äta goda kakor är trevligare än att skriva på mitt slutarbete. Kvällarna är roligare att spendera framför surfthechannel.com och titta på filmer och tv-serier om man inte har något trevligt inplanerat. Min tipaton huhtikuu (förutom 4.4 och den kommande vappen) går utmärkt!

Jag tycker att det är skönt med perioder i ens liv där man tar det lugnt och bara får fundera över livets mening. Visserligen har jag inte en sån period nu, jag skriver slutarbete och dessutom planerar och ser till att mina nakkin till JUBBET blir gjorda och jag skall flytta från min himmel till lägenhet på söndagen.

Men förutom det har jag en lugn period nu och jag har kommit fram till att jag varje dag skall göra något som jag alltid planerat att göra och vill göra, men aldrig gör. Som att t.ex. gå till Åbo Slott och titta på utställningen där. Hittills har jag gjort följande saker:

Onsdag: For äntligen till Mansikkapaikka för första gången och satt där i 3 timmar med Annina och Elisabeth. Cyklade med Sara till O&K Catering, totalt 8 km, för att planera Florabakelsen.

Torsdag: Packade mina saker, åkte till Ekenäs för att fira påsk och lättade mitt hjärta för mina föräldrar.

Fredag: då jobbade jag kvällstur på kirran, inget speciellt hann hända.

Lördag: Morgontur på jobb. Ut på lång länk med min syster. Spa-kväll med mig själv, gick o sova kl. 22 *underbart*

Söndag: Ledig. Ut på lång länk med min syster.

Måndag: Hemma i Ekenäs, besökte mommo och mofa och tog tåget till Åbo.

Tisdag: (igår) Ringde min blivande hyresvärd och accepterade att det enorma klumpiga klädskåpet kommer att bli en del av min vardag.

Idag: ja, stay tuned!