fredag 31 december 2010

Jul, Jul... Stralande Jul

For en vecka sedan var det julafton idag. Jag alskar julen. Ja visste ju redan forra aret att jag sku vara pa Nya Zeeland denhar julen, och fast jag var forberedd pa det, kunde jag aldrig tanka mig hur det skulle kannas.

Ja tanker inte be om ursakt over att ja e lite dramatisk i dethar blogginlagget. Det ar inte det att jag inte hade en fin julafton, utan det ar det att jag bara upptackt hur man latt tar forgivet saker man alltid haft dar hemma. Man varderar saker och ting pa ett annat satt, man har far ett nytt perspektiv overlag pa saker och ting. Hemma har det ju alltid varit ett stort halla infor julhelgen. For mig, och manga andra, har det varit manga och langa tisdagsovningar i Brahe Auditoriet med Flora infor adventskonserterna. Och da dagen val ar kommen, och man star langst bak i domkyrkan och ser lamporna sakta slackas och ljusen i allas hander tands, da vet man att det snart ar jul. Den forsta snon, forsta advent, julprydnader (bade de fula och fina), julskinkan i ugnen till kl. 3 pa natten, det forsta pepparkaksbaket, det andra pepparkaksbaket da de foregaende pepparkakorna ats upp.. allt ar tecken pa jul. Detta ar hade jag ingenting av detta. Men jag vet anda att det var en jul som jag alltid kommer att minnas och jag vill annu poangtera att jag faktiskt hade jatteroligt. Pa julafton for jag och mina vanner pa en pubrunda, Christmas Crawl, och ja hade saaa skoj! Hela Queenstown var fullt med personer utkladda till tomtar, ALLA hade tomteluva pa sig, och feelisen var pa topp. Och trots att det var 25 grader varmt och sol, fick jag julfeelis och jag kommer aldrig att glomma da vi overrostade DJ:n pa dansgolvet med julsanger. Det var en av de basta kvallarna pa Nya Zeeland hittills. Pa juldagen hade vi fin juldagsfrukost, foljd av en turkey christmas day dinner och kalkonen (som vi gjorde sjalva) var faktiskt en succe! Jee!

Idag e d nyarsafton och jag ska umgas med mina vanner. Vi ska laga god middag, dricka lite skumppa och sen ska vi fa ut och se pa raketerna, dansa och ha skoj. Det e fortfarande sol och typ 25 grader varmt. Jag har det bra, jag trivs och jag e glad over att jag ar har. Visserligen hade jag en av de mest svaraste tiderna fore julafton, ja ville bara vara hemma, men det har ordnat sig och jag klarade mig utan en normal jul med min familj.

Sa ni alla som ar dar hemma och ar mer eller mindre arga pga vadret eller nat annat, satt er ner i er varma fotolj med yllesockor och en kopp kakao i handen och njut! Ta vara pa er tid i julens tecken och spendera tid med de personer ni alskar mest i hela varlden. Och nasta ar skall jag gora precis samma sak.

God Jul och Gott Nytt Ar! And remember.. you're always on my mind.

/ er Heidi

1 kommentar:

  1. Fint inlägg! Precis så e d ju, när man inte har något märker man hur mycket man egentligen borde ta vara på! Men härligt att höra att du ändå hade en fin jul, låter speciellt med hur kul som helst! :D
    Fortsätt trivas! Saknar dig!
    Petra (vännen ;P)

    SvaraRadera